Artärer I Kroppen På Latin

Artēria plur. Blodkärlen vi har är artärer arterioler kapillärer venoler och vener.

Ytliga Vener Sidor 1 World Uppslagsverk Kunskap

Spiserør oesophagus hepar lever vesica fellea galdeblæren pancreas kroppens organer på latin bugspytkirtlen lunge hjerte pulmo cor ventriculus mavesæk duodenum 12 fingertarmen intestinum tenue tyndtarmen coecum blindtarmen colon transversum tværgående.

Artärer i kroppen på latin. Artärerna är de blodkärl som utgår från hjärtat. I kraniet eller skallen finns 28 29 ben kraniet ledar till ryggraden i atlantooccipitalleden i kraniet är det bara underkäken som är mobil. Vik tillbaka pappret och rätta genom att jämföra med svaren till höger.

Kroppens organ på latin en övning gjord av amln0004 på glosor eu. Skriv ner svaren på frågorna i utrymmet under dem. Blodkärlen vi har är artärer arterioler kapillärer venoler och vener.

De olika kärlen finns på olika ställen i kroppen och ser lite olika ut. I kroppen har vi många olika typer av blodkärl som förser kroppens vävnader med blod. Artär översättning i ordboken svenska latin vid glosbe online lexikon gratis.

Artärerna är de blodkärl som utgår från hjärtat. Det används även för att visa reklam om du väljer att använda vår reklamfinansierade version. Vik bak högra delen av pappret så att svaren inte syns.

Tungbenet i halsen är det enda ben i kroppen förutom enstaka sesamben som inte ledar till något annat ben. Glosor eu använder cookies för att hantera ditt besök på vår hemsida. Bläddra milions ord och fraser på alla språk.

Artär på latin översättning svenska latin ordbok glosb här nedan följer en lista på de kärl artärer vener och lymfkärl som du ska kunna redovisa i samband med tentamen. Kroppens organ på latin en övning gjord av amln0004 på glosor eu. Karolinska institutets lista över omkring 1000 termer på latinska och grekiska.

Du ska kunna placera respektive kärl i kroppen samt redogöra för vilket organ vilken kroppsdel som den försörjer med blod artärer eller dränerar vener. I kroppen har vi många olika typer av blodkärl som förser kroppens vävnader med blod. De olika kärlen finns på olika ställen i kroppen och ser lite olika ut.

Artēriae heter de blodkärl som leder syrerikt blod från hjärtat ut till kroppens celler och syrefattigt blod till lungorna.

Osof Tenta Blod Flashcards Quizlet

Instuderingsfragor Infor Laxforhor Manniskokroppen Flashcards Quizlet

Artarer Nedre Delen Av Kroppen Diagram Quizlet

Artarer Och Vener Flashcards Quizlet

Cirkulation Flashcards Quizlet

Kroppens Artarer Del 3 Diagram Quizlet

Willis Ring Wikipedia

December 2015 Vevveminna

Kroppens Storsta Artarer Diagram Quizlet

Hjarta Och Blodomlopp Ugglans Biologi

Artarer Ovre Delen Av Kroppen Diagram Quizlet

Tillvagagangssatt Vardhandboken

Cirkulationssystemet Hjarta Och Blodkarl Aorta Och Artar Manniskans Anatomi Inre Organ System Man Kroppen Och Organ Vektorillustration Vektorgrafik Och Fler Bilder Pa Anatomi Istock

Study Kroppens Artarer Flashcards Quizlet

Tillvagagangssatt Vardhandboken

Centrala Nervsystemet Wikipedia

Iidasoderstrom

Skelettet Nerver Vener Muskeler Artarer Flashcards Quizlet

Blod Blodomloppet Blodkarlen Och Hjartats Anatomi Live Flashcards Quizlet


LihatTutupKomentar